BLIV FRIVILLIG

- hvordan kan jeg være med i Amager Æblemosteri

Et at formålene med Amager Æblemosteri er at skabe et omdrejningspunkt i lokalsamfundet, hvor Amagerkanerne og Københavnerne kan mødes på kryds og tværs.

Hvis man vil være frivillig på nogle af opgaverne i mosteriet, er der flere muligheder.

Man tilmelde sin have og dermed donere sin frugt til Amager Æblemosteri.

Man kan være frivillig i mosteriet og være med til at plukke æbler på udvalgte dage med vores kursister på skolen. Og man kan være med til at moste og hjælpe til under events på mosteriet.

Hvis du er interesseret i at være med, så kontakt Camilla Hjorth på 41 73 32 21.

3/4 2018

Praktikant søges til socialøkonomisk æblemosteri på Amager i efteråret 2018

Har du lyst til at indgå i praktisk produktion sammen med udsatte borgere?

Amager Æblemosteri er Danmarks første sociale storbymosteri, placeret på Kofoeds Skole på Amager. Vi involverer udsatte borgere i mosteriet og opkvalificerer dem til at kunne håndtere mosteproduktion samt indgå i et arbejdsfællesskab. Vi involverer også lokalsamfundet og haveejere i mosteriet, og mosteriet skal ses som en samarbejdsplatform, der kan håndtere flere forskellige aktører og interessenter. Vi startede op i august 2017, hvor vi fik afprøvet forskellige aktiviteter og metoder for involvering, og i 2018 arbejder vi videre af samme spor. Amager Æblemosteri er et partnerskab mellem Frugtplukkerne og Kofoeds Skole.

I efteråret er der fuld gang i borgerforløb, skolebesøg og alt, hvad der handler om at plukke og moste æbler. Og det er af gode grunde højsæson i mosteriet. Vi har i løbet af ugen flere forskellige aktiviteter og opgaver i mosteriet, som du vil indgå i. Du vil arbejde sammen med de forskellige (udsatte) borgere, som melder sig til at deltage og møde de frivillige borgere, vi involverer i mosteriet. Der vil også være en del fokus på salg til lokalsamfundet.

I weekenden vil der være åbent for borgere, der skal have mostet egne æbler. Og der vil blive afholdt events, som inviterer københavnerne indenfor i mosteriet.

Du vil indgå i det daglige arbejde på mosteriet, men have fokus på udvalgte aktiviteter og mulighed for at undersøge det, som interesserer dig til din praktikrapport. Vi vil sammen udarbejde en ramme for din praktikperiode.

Du skal kunne lide at være ude i frisk luft og arbejde med praktiske opgaver. Det er også en fordel, hvis du er udadvendt og god til at tage initiativ.

Gennem din praktikperiode vil du få et godt kendskab til produktionsprocesser, borgerinvolvering, socialøkonomi og opkvalificering for unge og voksne. Periode Midt august - midt december, 30 timer/ugen. Der vil være enkelte weekender, hvor vi har brug for din arbejdskraft.

Som praktikant vil du have mosteriets daglige leder Lya Moestrup fra Frugtplukkerne, som kontaktperson. Hvis du er interesseret, så kontakt Lya på 20140116 eller skriv på lym@tosti.dk

Læs gerne mere på www.amageraeblemosteri.dk, www.facebook.dk/ amageraeblemosteri, www.menneskermedmere.dk